ŞIRNAK / İDİL - Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Liseye Geçiş Sınavı öncesi okul idaremiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımları ile son etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Branş öğretmenlerimiz hem kendi deneyimlerini öğrencilerimize aktardılar hem de herkes kendi dersi ile ilgili dikkat edilmesi gereken ana noktaları öğrencilerimiz  ile paylaştılar. Okul idaremiz sınav öncesi, sınav günü ve sınav sonrasında bizi bekleyen süreci öğrencilerimize aktardılar. Okul rehberlik servisimiz ise Sınav Kaygısı ve Sınavda Başarılı Olma Stratejileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Günün sonunda ise ikramlar eşliğinde öğrencierimiz ile beraber MEB onaylı bir film izleyerek etkinliklerimizi bitirdik. Sınava girecek  olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Haz

Liseye Geçiş Sınavı öncesi okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve personellerimizin katılımı ile okulumuzun tamamı  Milli Eğitim Bakınlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda yıkanarak dezenfekte edilmiştir.

Haz

Tüm sene boyunca Okul Rehberlik servisimiz koordinatörlüğünde ve okul idaremiz ile öğretmenlerimizin desteği ile okulumuzda uygulanan deneme sınavlarının sonuncusunu öğrencilerimize uyguladık. 2020-2021 eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığğının belirlediği standartlar ve ilkeler doğrultusunda salgın koşulları da göz önünde bulundurularak sınavlarımızı gerçekleştirdik. Sınava girecek olan bütün öğrencilerimize verdikleri emeğinin karşılığını bulmalarını ve başarılı olmalarını diliyoruz.

Haz

Okulumuzda hayır severlerin ve öğretmenlerin desteği ile bir adet uygulama mescidi, bir adet bay ve bir adet bayan mescidi olmak üzere üç yeni mescit kuruldu. Emeği geçen herkese teşşekkür ederiz.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Nis

Okulumuzda üst öğrenim kurumlarının tanıtımı kapsamında bugün İdil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin değerli öğretmenleri okulumuza gelerek sekizinci sınıf öğrencilerimize okullarını sunum yaparak tanıttılar.

Nis

Okulumuza gelerek sekizinci sınıflarımıza okullarını tanıtan İdil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Fen Zümremizin okulumuzda yaptığı 'Geri Dönüşüm Kutuları' çalışması.

Nis

Okulumuz Fen Bilgisi öğretmenlerinin katkılarıyla ve idaremizin emek vererek hazırladığı Fen Sokağı afişleri 2. kat koridorlarına yapıştırıldı.Hazırlanan bu eğitici çalışmaların öğrencilerimşz için faydalı ve verimli olması dileğiyle.

Nis

Deneme sınavları bilgi, beceri, zaman kullanımı ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlandandır. Kaygı durumumuzu, stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşabiliriz. Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Okul olarak deneme sınavlarının önemi hakkında bu bilinçte olduğumuz için salgın olmasına rağmen maske mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek yaptığımız bu etkinliği sürdürmeye devam ediyoruz.

Nis

Doğayı Koru Yeşili Sev adlı çalışmamız küresel ısınma ve çevre duyarlılığı hakkında farkındalık oluşturmak için hazırlanmıştır.

Nis

Salgın dönemi sürecinde okulumuzda ve okul çevresinde öğretmenlerimiz ve okul personellerimiz maske dağıtımı yaparak maske-mesafe-hijyen kurallarını hatırlattılar.

Nis

8. inci sınıflarımıza yönelik üst öğrenim kurumları ziyaretlerini gerçekleştirdik.

Nis

Rehberlik Servisimiz tarafından gerçekleştirilen Rehberlik çalışmaların öğretmenlerimiz ve okul idaremiz ile değerlendirilmesi.

Nis

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 5, 6, 7 ve 8. inci sınıflarımıza düzenli olarak gerçekleştirilen deneme sınavlarımız.